Wat is myopie?

Onze levensstijl is aan het veranderen. Waar vroeger buiten spelen de standaard was, is dat nu meer op de tablet spelen. Met het meer binnen zijn en dichtbij kijken zien wij de ogen van onze kinderen veranderen. Steeds meer kinderen worden bijziend (ander woord voor myoop) en hebben hiervoor een minbril of contactlenzen nodig.

Een hogere minsterkte betekend dat de ogen langer zijn geworden, dan ze zouden moeten zijn. Nou is een klein beetje langer worden geen probleem, echter bij de hogere minsterktes is de kans op oogaandoeningen op latere leeftijd vele malen groter. Hoge bijziendheid of myopie wordt waarschijnlijk wereldwijd de nummer 1 oorzaak van slechtziendheid en blindheid.

Vroeger kreeg je een bril en was het niet anders. Gelukkig heeft de wetenschap niet stilgestaan! Momenteel kunnen wij de achteruitgang van de minsterkte tot ongeveer 60% remmen. Dit wil niet zeggen dat de ogen niet meer achteruit gaan, maar wel de helft langzamer dan wanneer wij niet behandelen.

De behandeling kan plaatsvinden door speciale nachtlenzen, misight daglenzen, atropine oogdruppels (via het ziekenhuis) of via de MiYOSMART brillenglazen van Hoya!

U wilt toch ook het beste voor uw kind?

myopie controle

Heeft u vragen of wilt u de ogen van uw kind laten meten, maak dan gerust een afspraak of kom vrijblijvend binnen voor meer informatie.

kwaliteitsregister paramedici

Optometristen vereniging nederland

Logo OVN zonder tekst